A COVID-19 betegség megjelenése új fejezetet nyitott az emberiség életében. Továbbiakban is fel kell készülnünk arra, hogy hasonló vírusok és járványok jelenhetnek meg környezetünkben. Ennek megelőzése érdekében hatékony és innovatív eszközök alkalmazására van szükség.

A vírusmentesítés és a megelőzés mai technológia leghatékonyabb és leginkább környezetkímélő módja a hidegködképzéssel történő fertőtlenítés.

A hidegködképzéssel történő fertőtlenítési munkavégzés kétféle célt szolgál:

  • megelőzés
  • akut vészhelyzet elhárítása

A hidegködös eljárás lényege, hogy a fertőtlenítőszert egy ködgenerátor segítségével porlasztva juttatjuk a levegőbe és a felületre. Az 50 mikron alatti részecskék tartósan képesek lebegni, ezáltal biztosítják, hogy a tárgyakat, felületeket vékony rétegben bevonják.

Az eljárás fő előnye:

  • A gép által létrehozott apró cseppek minden felületre elérnek, ellentétben a hagyományos fertőtlenítő takarítással szemben, ezáltal biztosítva a teljes terület fertőtlenítését.
  • Az eljárás során hidrogén-peroxid és ezüst kolloidos fertőtlenítőszert használunk, mely bomlása során egészségre károsító anyag, vegyület nem keletkezik, valamint az érintett felületeket nem roncsolja.
  • Spektrumok: baktericid és tuberculocid, azaz baktréiumölő (öli a MRSA-t is); fungicid, azaz gombaölő; sporicid, azaz spóraölő, és virucid vagyis vírusölő.

 

Keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!