Egészséges munkahely – tiszta környezet – minőségi irodatakarítás

Az egészséges munkahely alapvető kritériuma a tisztaság, a megfelelő higiéniás feltételek. Munkahelyünkön töltjük életünk egyharmadát, ezért nem mindegy milyen levegőt lélegzünk be, milyen fényviszonyok közt fárasztjuk szemünket, s hogy a napi higiéniai szükségletek során milyen fertőzésveszélynek vagyunk esetleg kitéve. Mindezen körülmények befolyásolják közérzetünket, szellemi és fizikai állapotunkat s ezáltal az elvégzett munkánk minőségét és mennyiségét.

Nem mindegy tehát, milyen az az irodahelyiség vagy munkaterület, ahol dolgozunk.

A mai modern irodák nagyrészt üvegből, szőnyegpadlóból és laminált padlóból állnak, légkondicionáló berendezéssel kombinálva. Ezen felületek rendszeres, alapos és speciális tisztítást igényelnek, mivel a port és az allergizáló atkákat szívesen vonzzák magukhoz, a légkondicionálás pedig elősegíti, hogy ezek a szennyeződések folyamatosan keringjenek körülöttünk.

Az irodaházakban a mosdók és a konyhák több személy által használt terek, melyek ezáltal válnak fertőzések forrásává. Rendszeres és mindenre kiterjedő takarítást igényelnek, ha nem szeretnénk a munkaidőnket orvosra, betegágyra cserélni, vagy kellemetlen közérzetben, szenvedve végigdolgozni.

Az egy nedves ronggyal végigtörlünk mindent, majd ugyanazzal fel is mosunk takarítás ideje lejárt.

A sokak által használt zárt terek tisztítása speciális tisztítószereket, és takarítóeszközöket igényel, megfelelő minőségű munkát végző személyzetet, aki lelkiismeretesen, maximális precizitással tisztít és takarít, úgy, ha nem még alaposabban, mint otthon.

Nem érdemes spórolni azon, hogy egy felületesen dolgozó, elavult módszereket, eszközöket és szereket használó, olcsó takarítást választunk. Hisz, ha a munkahelyi közeg tisztasága minőségi, a munkatársak közérzete és munkakedve is nő, az egészségi állapotuk nem romlik, s ezáltal a munkavégzés is hatékonyabb, a kollégák nem esnek ki oly gyakran a munkából betegség vagy rosszullét miatt.

A valódi tisztaság a munkahelyen sem luxus. A valódi tisztaság kifizetődő befektetés már rövid távon is.